Tag Archives: graduate career accelerated programme

GCAP 7 @ MITA – A journey to remember – PART 2

Aku rasa mood utk menaip dn mengarang panjang2 adalah malas. Makanya :

Tarikh: 18 Mac 2013

Hari: Selasa

Lokasi: Putrajaya – Kota Kemuning

Mulai perjlnan seawall jam 7 pagi. Smpi area KK (kota kemuning) dlm jam 8++ melalui hiway LDP lalu depan HICOM-Proton. Aku kena cuba biasakan diri. Mengambil masa perjlnan selama hampir sejam sejauh lebih 30 km. dan kos tol adalah rm6.40 sehari. Setiap hari selama lebih sebulan.. Aku boleh.. utk ilmu & pengalaman yg tak boleh dibeli di mana2..

Masa masuk kat pejabat MIT tu rasa scary tau. Fail berselerak sana sini. Betul ke ni tempatnya… Selepas beberapa minit perbualan dgn Ms Noemi maka dia tunjukkan tempt sepatutnya kelas ni diadakan..Rupa2nya MIT tgh dlm proses nk pindah bangunan.. barula betul tempat ni agak selesa walaupun ada beberapa fasiliti yg tak memuaskn hati- eh, maksud aku BELUM.

Masuk kelas tu rasa janggal kan, dah la dh lama tak pegi sekolah, pastu jd student, pastu semua2 belum dikenali. Alhamdulillah aku dpt cope dgn situasi ini..kawan2 semua friendly, mcm yg aku duga.. aku adalah yg tertua di sana sbg peserta.. 😀 peace!! Tp tak-nampk-tua kan?

Tghari tu en hubby call kata mak tak larat nk jd faza sbb nak jahit tempahan baju kan.. so mak cdgkn hntr kat tmpt hntr Fira cousin Faza. Sebulan rm250.. ka-ching sound! Takpe sian mak kan.. tetiba trigt minyk..tol.. oh my.. tabah ok, percaya pd rezeki Allah beri.

Hari2 berikutnya aku lalui dgn penuh tabah dan semangat yg baru.. Setiap hari.. Setiap dugaan harus kutempuh.. cewah.. yg penting niat dn ikhlaskan hati. Man Jadda Wa Jadda…

Modul yg terdpt dlm program ni amat membantu bg aku. Ttg pengurusan diri, Soft-skill knowledge, Stress Management, ada Sport activity juga, best answ for intview questions,semua pasal interview, business etiquette, learn how to handle ppl at diffrnt types, creative thinking,  dan bermacam2 lagi. Ye! Bagi aku setiap hari adalah hari yg baru..

Seronok sebab jadi muda bila di kalangan org2 muda, semangat baru, suasana baru, mereka2 adalah sgt supportive. Walaupun beberapa halangan yg kuhadapi tapi kuteruskn jua.. biar kita tamatkn apa yg kita dh mulakan.. mujur ada mak (MIL) dan family yg support.. terima kasih Allah..

ok bersambung di bhgn terakhir nanti..

Advertisements