2 bulan, 3 minggu, dan 4 hari

tajuk entry ini adalah usia faza pada hari ini.

Faza Zulaikha binti Suhaimi yg lahir pada hari Isnin, 25 Julai 2011, 1.30pm

sila cuci mata…

25 julai @ 4.20pm, beberapa jam lepas lahir.

day 1: 26 julai 2011, 9am.. sblm dimandikan oleh kakak2 misi.

day 2: masa ni dlm keta otw nak balik kampung rengit.

day 4: kat kampung.

day 10, 4 Ogos @ presint 11

day 16: 10 ogos 2011 @ melaka..

day 22: 16 Ogos, pagi sblm kena botakkn..

pd masa kejadian…

day 30: uhu.. saya ada kepala singa!!

day 36: 1st day raya @ kampung.

day 47 : sambutan raya sa&ba..

day 66: 29 sept, jalan2 kat tepi pool. tgk abg berenang.

day 83: 16 oct @ puti puti setia tropika, jb.

.

.

.

.

.

.

.

dan….

awal2 pagi punya snap…

terkini faza zulaikha…

day 87..2mths, 3weeks & 4 days years old..

bape la agaknya berat faza skrg.

hrpn ummi moga faza membesar sihat bagai juara…

jadi anak yg solehah.. boleh doakan ummi&abah..

Advertisements

al kisah hari selasa

semalam 18/10/2011

hangin pulak aku pasalkan ‘acara’ membuka akaun Yippie-i si Hakim dan Faza.

al-kisah, kalau nak mintak kita dtg balik tu kasi la arahan clear2.. bak kata sumone tu ‘kasitau khusus2′

dahnya kena la aku ke maybank masai itu buat kali ke-4 utk selesaikan urusan nak mintak tabung harimau yippie!! ye kali ke EMPAT okeh!!

semuanya kerana misunderstanding..

aku kata mau ckp dgn officer itu, kasi la talian telepon tu kat dia. ni tidak. suruh je aku dtg. bila dh smpi sana, officer tu ckp belum amik lagi tabung nye…

then esoknya aku dtg balik, pastu bole pulak kata kena bwk buku akaun sekali. yg semlm ko x ckp pehal??? ches…

utk melepaskn sgl yg terpendm, aku dtg balik kat bank tu (sblm masuk keta), ckp ala2 meluahkn x puas ati aku la. dan yg aku salute kat kakak bank tu dia siap senyum je, ye la cutomer service mmg la kena senyum selalu.. cumanya aku harap dia bukan senyum sbb nak meng’hanjing’ aku la kaannn….

moral of the story, dptkan ‘info yg khusus’ for every single thing. kang jadi pape aku boleh sembur ko balik…

(pic grab dari ilhamhakeem.blogspot.com -> mohon cilok ye!)

inilah tabung yg ku maksudkan…

satu utk Hakim, satu lagi utk Faza…

nasibla masa amik benda alah ni ko ckp maaf. sejuk sket kan…

for Hakim & Faza,

yg sbnrnya ummi nak bukak akaun Tabung Haji utk anak2 ummi, tp kerana kesulitan masa dan tempt utk bukak… tu yg sempat yippie-i saje.

abah nk suh bukak Nuri, tp tadi ummi dh cek kat web Bank Rakyat. Then, ummi akn review psl saving thingy ni ye… entry nanti2.. hehe…

p/s: ada lagi x tabung ini?

before and after

maaf la kalau entry kali ni ada yg kurang senunuh.. huhuii…

sebelum… (agak kurang senonoh la kan)

yey!! akhirnya…

inilah hadiah untuk Hakim..

setelah berhempas pulas

 

inilah benatang yg keluar dr pelastik ..

makcik handy manny ni  jugak yg tukang asing2kan skru nye…

pakcik handy manny study dulu

dan aktiviti pasang memasang in progress… byk kali jugak la pasang dan bukak bila sedar tersilap skru. hehe..

utk anak2 kesayangan hamba… apa2pun ummi sanggup buat…

ye.. ummi love u too!! muah muah…

basikal T.U.A.

yey! hakim dpt basikal dari abah..

ummi pun bagi jugak utk hakim. advanced besday present utk hakim. itu utk entry akn dtg ye..

terima kasih abah…

dan hakim dh pndai naik dan turun sendiri dari basikal tu.

cuma ruang yg terhad kat umah tu buat dia x puas main. sian hakim, nanti ummi ajak g taman eh. kalau x ujan. dan syaratnya hakim kena makan byk2 biar cepat besar..

susu ibu basi x?

pagi sabtu lepas,

biasa la pagi2 baru aku nk prepare ebm faza utk letak dlm botol bagi kat taska.

sekali tgk petiais tak tutup rapat. ada terselit botol jeli gamat hakim punya.

sah keja hakim sbb mlm td dia yg amik botol teh o ais limau cap Season febret aku tu.

dan sememangnya aku tgk kat dlm peti ais chilled emb yg ada 2 botol itu (aku perah semalamnya) sudah rosak.hm… bukan basi eh..

sebab apa aku kata x basi??

sebabnya x bau masam pun susu tu… mcm kalau susu lembu yg basi itu. dan satu lagi takde pun ketul2 mcm nak jadi keju ke apa.. cumanya aku bau susu tu mmg dah rosak. hm.. xtau nak describe camne kan..

itulah kelebihan susu ibu… sebab ada antibodi kot…

apapun, nasib la frozen ebm tak rosak… syukur…

pasni kena pastikan petiais tertutup sblm tido ok!

p/s: nasib la 2 botol je.. kalau banyak memang meraung la ummi nak oi!!!

monday entry

pagi.. pkul 10am. pegi klinik kesihatan ibu & anak masai.

amik nombor utk cek up faza& hakim.

no giliran 6068

sila tunggu, no sekarang ialah 6020

pastu balik opis.

 

pkul 130ptg. pegi amik anak2, pegi klinik kesihatan

no sekarang 6066..

alhamdulillah!!

 

Faza @ 2 months old = 5.1KG

kena cucuk sedas… nangis kejap je.. pastu tido.. haha.. faza faza…

Hakim @ 2 years 11 months old = 11.1KG

beratnya dah ok.cuma kena dtg lg next month nak kasi ubat cacing…

so dah tau trend nya.. x payah nk berkampung kat KK masai.. dah x payah nak amik cuti half day…yahooooo…. eh silap.. alhamdulillah…

cuma gambar

 no words, just a picture