Saya sudah pindah :)

Iya.. malam ini aku banyak tengok rear mirror dalam kereta kehidupanku, bila aku buka kembali blog usang. Rupa-rupanya aku dah ada 4 (empat) personal weblog (termasuk yang ini) sebelum ini. Dan bak kata mentor, rear/side mirror kena tengok kadang-kadang, yang selalu kita kena tengok mestilah cermin kereta yang di depan.

Image

Jadi aku mengambil keputusan untuk pindah rumah baru, yang blogspot sebab senang sikit link dengan google. Lagipun blogspot lebih user friendly sekarang ni. (jangan marah ye wordpress!) Tak apa, http://www.rahzbakers.my masih wordpress setakat ini..

Mari aku senaraikan belog lama aku untuk tatapan sendiri..

1) http://iffah-506.blogspot.com/

Belog yang mula2 aku bina, construct. banyak berkisar masa aku belajar, dan sahabat baikku dunia akhirat. Post terakhir tentang aku bertunang dengan suami aku sekarang :P.

2) http://mrs-peratus.blogspot.com/

Tentang kehidupan dan perkongsian aku dan suami. Bak kata orang asam garam orang baru nak mula hidup rumahtangga gitu! Post terakhir adalah kelahiran anak sulong kami, Amir Al-Hakim.

3)http://ummi-hakim.blogspot.com/

Belog terakhir sebelum aku pindah rumah maya ke sini. Mestilah aku dah setting untuk diri aku sendiri. Orang lain tak boleh bukak. Atas sebab-sebab tertentu yang tak perlu aku huraikan di sini. Everybody have their own secret kan? ngehehehe.. dan pastinya belog itu aku tutup dengan entry terbaik. Tapi tetap perancangan Allah adalah lebih baik dari aku, sebagai hamba yang kerdil ini. Thank you Allah!!

4) https://safiyah07.wordpress.com/

Belog yang konon-konon nak mulakan hidup baharu yang sebenarnya kompas kehidupan aku pun bearingnya macam rosak. Dan sekarang Alhamdulillah, Allah dah tarik dan selalu ingatkan aku tentang erti kehidupan. Diberinya ribut petir dan segala macam dugaan untuk aku rasa lebih dewasa dan lebih disayangi oleh Sang Pencipta. Sebab di sana lebih banyak kemanisan yang aku perlu rasa.

5) http://richyzahrah.blogspot.com/

Belog terbaharu dan baru dibuka beberapa minit lepas. Semoga dengan pindah rumah banglo ini, rezeki dan rahmat akan melimpah ruah.. Amin amin..

Salam sayang,

Aku yang cute 🙂

p/s: Meh le ke rumah baru i, i ada buat housewarming sempena Aidilfitri :p

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s