al kisah hari selasa

semalam 18/10/2011

hangin pulak aku pasalkan ‘acara’ membuka akaun Yippie-i si Hakim dan Faza.

al-kisah, kalau nak mintak kita dtg balik tu kasi la arahan clear2.. bak kata sumone tu ‘kasitau khusus2′

dahnya kena la aku ke maybank masai itu buat kali ke-4 utk selesaikan urusan nak mintak tabung harimau yippie!! ye kali ke EMPAT okeh!!

semuanya kerana misunderstanding..

aku kata mau ckp dgn officer itu, kasi la talian telepon tu kat dia. ni tidak. suruh je aku dtg. bila dh smpi sana, officer tu ckp belum amik lagi tabung nye…

then esoknya aku dtg balik, pastu bole pulak kata kena bwk buku akaun sekali. yg semlm ko x ckp pehal??? ches…

utk melepaskn sgl yg terpendm, aku dtg balik kat bank tu (sblm masuk keta), ckp ala2 meluahkn x puas ati aku la. dan yg aku salute kat kakak bank tu dia siap senyum je, ye la cutomer service mmg la kena senyum selalu.. cumanya aku harap dia bukan senyum sbb nak meng’hanjing’ aku la kaannn….

moral of the story, dptkan ‘info yg khusus’ for every single thing. kang jadi pape aku boleh sembur ko balik…

(pic grab dari ilhamhakeem.blogspot.com -> mohon cilok ye!)

inilah tabung yg ku maksudkan…

satu utk Hakim, satu lagi utk Faza…

nasibla masa amik benda alah ni ko ckp maaf. sejuk sket kan…

for Hakim & Faza,

yg sbnrnya ummi nak bukak akaun Tabung Haji utk anak2 ummi, tp kerana kesulitan masa dan tempt utk bukak… tu yg sempat yippie-i saje.

abah nk suh bukak Nuri, tp tadi ummi dh cek kat web Bank Rakyat. Then, ummi akn review psl saving thingy ni ye… entry nanti2.. hehe…

p/s: ada lagi x tabung ini?

Advertisements

2 responses to “al kisah hari selasa

  1. Kali ke-4…dtg dgn Dell bru dapat ek? cewaaaahhh.. xpe kak, aku tabik “salute” kt ko..sanggup dtg bnyk2 kali hanya kerana “janji” seorang ibu kepada anaknya… ^^

  2. ye.. janji ummi pada anak2nya, mg anak2 umi jd anak yg soleh!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s